הכל אודות תואר שני – רבים האנשים אשר בוחרים שלא להסתפק בתואר ראשון, וממשיכים ללימודי תואר שני
אנשים רבים במדינה לומדים לימודי תואר ראשון במוסדות השונים להשכלה גבוהה בארץ, וחלקם אף מעוניינים להמשיך את לימודיהם לתואר שני. לימודי תואר שני יכולים לסייע לנו בכמה דרכים, וחשוב להכיר את המסלולים השונים בכדי לדעת מהו המסלול המתאים ביותר עבורכם.
אז מה כדאי לדעת על תואר שני?
[fusion_builder_container hundred_percent="yes" overflow="visible"][fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="no" center_content="no" min_height="none"]
- תואר נוסף: אנשים רבים עושים את הטעות הנפוצה של להתבלבל בין תואר שני לבין תואר נוסף. תואר נוסף הינו בעצם תואר ראשון בתחום שונה מהתחום בו סיימנו את התואר הקודם שלנו. לדוגמא- במידה ולמדנו הנדסת חשמל, תואר נוסף יכול להיות תואר בביולוגיה, פיזיקה, פסיכולוגיה וכדומה. תואר נוסף אינו נחשב תואר שני, ומסלול הלימודים אותו צריך לעבור הסטודנט דומה יותר לתואר ראשון, כאשר גם שעות הלימוד וגם שכר הלימוד מקבילים לחלוטין לתואר ראשון, מלבד קורסים שביצע הסטודנט בתואר הקודם שלו, עבורם יקבל לרוב פטור ולא יצטרך לחזור עליהם בתואר החדש שהוא לומד. תואר נוסף גם אינו מחייב את הסטודנט להמשיך באותה אוניברסיטה, ובכדי ללמוד תואר נוסף כל שיש לעשות הוא להירשם כמו כל סטודנט מהמניין.
- תואר שני: תואר שני הינו תואר נוסף באותו תחום בו סיימנו את התואר הראשון. אם נמשיך עם דוגמת הסטודנט להנדסת חשמל- במידה וסיימנו תואר ראשון בהנדסת חשמל, נוכל להמשיך לתואר שני בהנדסת חשמל, בו ילמדו הדברים בצורה שונה, יותר מעמיקה ובעלת אפשרויות תעסוקה אחרות לאחר מכן. בעוד תואר ראשון מקנה לנו את הידע הבסיסי לעבוד בתחום, תואר שני מקנה לנו את הידע הנדרש לפיתוח התחום ולעבודה בנישות ייחודיות של התחום בו אנו עוסקים. תלמידי תואר שני יעסקו לרוב גם בנושאים תאורטיים אשר מטרתם לפתח את תחום העיסוק שלהם, וכן יצברו ניסיון רב במהלך התואר בתחומים בהם לא עסקו כלל בתואר הראשון.
- תנאי קבלה: בעוד שלתואר ראשון יכול להתקבל לרוב כל אחד אשר עומד בבחינות הסף, לא כך הדבר בנוגע לתואר שני, ואוניברסיטאות רבות דורשות מעבר של מיונים רבים לשם קבלה לתואר שני במוסדותיהם. היות ותואר שני הינו תואר תיאורטי יותר, אשר נועד בכדי לפתח את תחום העיסוק של התואר, אוניברסיטאות רבות מעוניינות לקבל למסלול לימודיהם רק סטודנטים בעלי פוטנציאל לפתח את התחום באופן משמעותי, היות והדבר יתבצע בשם האוניברסיטה ויסייע בקידום תדמיתה. כמו כן, לימודי תואר שני אינם מתאימים לכל אחד, ועלולים להיות מורכבים יתר על המידה לאלו אשר מצפים ללמוד הכל ולא לחדש בעצמם, ולכן חשוב לבצע תהליך סינון קפדני אשר ישאיר בסופו של דבר רק את אלו בעלי הפוטנציאל להצליח.
- שכר לימוד: גם שכר הלימוד של תואר שני שונה משמעותית משכר הלימוד של תואר ראשון, ולרוב נוכל לראות קפיצה כמעט כפולה של המחיר במעבר בין התארים. קפיצה זו במחיר נובעת הן בשל יוקרת התואר השני והן בשל העובדה כי על האוניברסיטה להשקיע הרבה יותר בתלמידים לתואר שני משתי סיבות- התואר כולל הרבה יותר עבודות מעשיות בתחום אשר גוזלות סכומים רבים מהאוניברסיטה עבור כל סטודנט, וכן מספר הסטודנטים בתואר קטן משמעותית ממספר הסטודנטים בתואר ראשון, ולכן על כל אחד לשלם סכום גבוה יותר בכדי לכסות את הוצאות הפקולטה.
ללימודי תואר שני יתרונות רבים הן מבחינה אקדמית והן מבחינה תעסוקתית
מקומות עבודה רבים דורשים מעובדיהם תואר שני בתחום בו הם עוסקים, ולכן תואר שכזה פותח דלתות רבות. כמו כן, תואר שני מסייע בפיתוח תחום העיסוק הנלמד בו, כך שניתן לקדם ולחדש תחומים שונים בעזרתו.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]